Visie

/Visie
Visie

Visie

Wij werken vanuit de visie dat ieder kind een individu is. Ieder kind heeft recht op een benadering die past bij het karakter en de behoeften van het kind. Dat eist van ons als beroepskrachten inlevingsvermogen en aandacht om te onderzoeken waar het kind behoefte aan heeft. Tevens is de manier waarop wij reageren op signalen van de kinderen van belang.

Wij vinden het belangrijk dat het kind in zijn volledige ontwikkeling gerespecteerd en ondersteund wordt. Die breedte doen wij recht met de onderscheiding en aanbod voor de vier ontwikkel domeinen. Om hier samenhang in te bewerkstelligen, hanteert de Moppetoet vier kernwaarden die een belangrijke, elkaar ondersteunende rol spelen.

Kernwaarden

1. • Het kind staat centraal, liefde voor kinderen. Medewerkers hebben een dienstbare houding, ze zijn er voor de kinderen, alles eromheen is daarvan een afgeleide. Dit biedt innerlijke rust, zodat je kinderen en hun ouders/begeleiders kunt ontvangen, zodat die zich gekend en veilig voelen.

2 • Authenticiteit. Pedagogisch medewerkers en leidinggevenden doen zich niet anders voor dan ze zijn. Dat vraagt zelfvertrouwen en innerlijke rust. Dat maakt de mogelijkheid tot echt contact met kinderen, collega’s en ouders beter, ook als je misschien niet de beste bent als beroepskracht in het praten met volwassenen. Ook geeft dit ruimte om open te staan voor verschillende activiteiten, situaties en personen.

3 • Inlevings- en verbeeldingsvermogen. De wereld van kinderen is anders als die van volwassenen. Beroepskrachten kunnen zich identificeren met de beleving van kinderen, ook actief improviserend meespelend met kinderen waardoor kinderen zich hier ook aan kunnen optrekken.

4 • Vertrouwen in dat je samen meer bereikt dan alleen. Vertrouwen in elkaars commitment vanuit ieders mogelijkheden is daarvoor een voorwaarde. Respect en interesse voor diversiteit van medewerkers, kinderen en ouders en het benutten daarvan voor elkaars ontwikkeling is de basis voor een professionele gemeenschapsvorm rond kinderen waardoor medewerkers en ouders ook makkelijker tot initiatieven komen. Wanneer de waarden en normen werkelijk worden voorgeleefd, hoe kort het contact bij ophalen en brengen ook kan zijn, kunnen kinderen zich hieraan optrekken en vertrouwen hebben in hun toekomst en socialisatie.

De 4 kernwaarden zijn op zichzelf kwaliteiten van de beroepskrachten die centraal staan in de werving en selectie van medewerkers. Daarmee is het ook een kwaliteitscriterium.

Net zoals de vier kernwaarden één geheel met elkaar vormen zijn de vier ontwikkel domeinen dit met elkaar ook. Een ontwikkeling in het ene domein is niet goed mogelijk zonder een ontwikkeling in het andere, afgezien van ieders bijzondere uniciteit.

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook bij deze iedereen aanbevelen om je kinderen hier in te schrijven.

Patrick Blokland

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden naar de moppetoet en we zijn ontzettend tevreden over de opvang! Alle leidsters zijn lief en betrokken, wat onze dochter altijd direct een veilig gevoel geeft wanneer wij haar in de morgen afzetten. Er zijn binnen veel leuke speelmogelijkheden voor de kinderen, waaronder een kleine glijbaan en een ballenbak, en de buitenruimte is lekker groot met veel speeltoestellen. Als het mogelijk is met het weer gaan de kinderen elke dag wel even naar buiten om te spelen wat wij zeer op prijs stellen.… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en onze kinderen staan te springen als we ze brengen.Hier wordt nog echt gekeken naar het kind en hygiëne en veiligheid staat hoog in het vaandel.Verder is het een mooi ruim pand met grote ruime speelplaats. Wij zijn erg tevreden met de Moppetoet!

D. Kiel

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten. Erg vriendelijke dames, ze hebben verstand van wat ze doen. Hortence heeft ons ook bijgestaan in moeilijke tijden, en daar zijn we haar dankbaar voor.Het is een goede kdv die van alle gemakken voorzien is wat een kind nodig heeft.

Kenza/Karim Oumhamdi