De wet IKK

Wat moet u als ouder weten over de Wet innovatie kwaliteit en kinderopvang (IKK)? Hier vindt u meer informatie over het adviesrecht van de oudercommissie en de informatieplicht van ondernemers naar ouders. Wil u meer weten, maak gebruik van de link
https://www.veranderingenkinderopvang.nl/ikk/ikk-voor-ouders-en-oudercommissies

Wat houdt de wet IKK in

Wij zijn aardig op weg om de wet IKK 100% te implementeren en te borgen.
De Wet IKK verbetert de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. De nieuwe kwaliteitseisen zijn opgedeeld in vier thema’s:
– de ontwikkeling van het kind staat centraal,
– veiligheid en gezondheid,
– stabiliteit en pedagogisch maatwerk en kinderopvang is een vak’
– Kinderopvang is een vak

De wijzigingen komen voort uit het akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland, BOinK, de FNV Zorg en Welzijn en het CNV Zorg en Welzijn in 2016 sloten. Op een later moment heeft ook de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang zich achter het akkoord geschaard.

Een vertrouwde en veilige omgeving is een noodzakelijke voorwaarde voor de ontwikkeling van en het welzijn van het kind. Stabiliteit vanuit het perspectief van het kind is hierbij van belang. Vaste groepen, vaste gezichten, vaste ruimten en een vast dagritme dragen bij aan een stabiele omgeving.

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en onze kinderen staan te springen als… Lees meer “Fijne plek voor kinderen”

D. Kiel

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden naar de moppetoet en we zijn ontzettend tevreden over de… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten. Erg vriendelijke dames, ze hebben verstand van wat ze doen.… Lees meer “ze hebben verstand van wat ze doen”

Kenza/Karim Oumhamdi

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook bij deze iedereen aanbevelen om je kinderen hier in te… Lees meer “Beste kinderopvang”

Patrick Blokland