Wet IKK

Wet IKK

De wet IKK

Wat moet u als ouder weten over de Wet innovatie kwaliteit en kinderopvang (IKK)? Hier vindt u meer informatie over het adviesrecht van de oudercommissie en de informatieplicht van ondernemers naar ouders. Wil u meer weten, maak gebruik van de link
https://www.veranderingenkinderopvang.nl/ikk/ikk-voor-ouders-en-oudercommissies

Wat houdt de wet IKK in

Wij zijn aardig op weg om de wet IKK 100% te implementeren en te borgen.
De Wet IKK verbetert de kwaliteit en de toegankelijkheid van de kinderopvang. De nieuwe kwaliteitseisen zijn opgedeeld in vier thema’s:
– de ontwikkeling van het kind staat centraal,
– veiligheid en gezondheid,
– stabiliteit en pedagogisch maatwerk en kinderopvang is een vak’
– Kinderopvang is een vak

De wijzigingen komen voort uit het akkoord Innovatie en Kwaliteit Kinderopvang dat minister Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, de Brancheorganisatie Kinderopvang, Sociaal Werk Nederland, BOinK, de FNV Zorg en Welzijn en het CNV Zorg en Welzijn in 2016 sloten. Op een later moment heeft ook de Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang zich achter het akkoord geschaard.

Een vertrouwde en veilige omgeving is een noodzakelijke voorwaarde voor de ontwikkeling van en het welzijn van het kind. Stabiliteit vanuit het perspectief van het kind is hierbij van belang. Vaste groepen, vaste gezichten, vaste ruimten en een vast dagritme dragen bij aan een stabiele omgeving.

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden naar de moppetoet en we zijn ontzettend tevreden over de opvang! Alle leidsters zijn lief en betrokken, wat onze dochter altijd direct een veilig gevoel geeft wanneer wij haar in de morgen afzetten. Er zijn binnen veel leuke speelmogelijkheden voor de kinderen, waaronder een kleine glijbaan en een ballenbak, en de buitenruimte is lekker groot met veel speeltoestellen. Als het mogelijk is met het weer gaan de kinderen elke dag wel even naar buiten om te spelen wat wij zeer op prijs stellen.… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook bij deze iedereen aanbevelen om je kinderen hier in te schrijven.

Patrick Blokland

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten. Erg vriendelijke dames, ze hebben verstand van wat ze doen. Hortence heeft ons ook bijgestaan in moeilijke tijden, en daar zijn we haar dankbaar voor.Het is een goede kdv die van alle gemakken voorzien is wat een kind nodig heeft.

Kenza/Karim Oumhamdi

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en onze kinderen staan te springen als we ze brengen.Hier wordt nog echt gekeken naar het kind en hygiëne en veiligheid staat hoog in het vaandel.Verder is het een mooi ruim pand met grote ruime speelplaats. Wij zijn erg tevreden met de Moppetoet!

D. Kiel