Personeelsbeleid

Kinderdagverblijf Moppetoet hecht veel waarde aan een liefdevolle omgeving voor kinderen en zoekt daarom lieve mensen die van kinderen houden. Wij stellen hoge eisen aan de kwaliteit van ons personeel. Wij zorgen er dan ook voor dat alle pedagogische medewerkers minimaal in het bezit zijn van een SPW niveau 3 diploma voor pedagogisch medewerkers conform CAO norm en de wettelijke eisen van de wet “KINDEROPVANG”.

screening

Het personeel wordt uitvoerig geselecteerd en gescreend door middel van een nauwkeurige procedure. Al ons personeel heeft minimaal een jaar ervaring in het werken binnen de kinderopvang en zijn in het bezit van goede referenties. Alle teamleden worden opgenomen in de personen register en staan continue onder screening.

coaching….

Daarnaast staat er altijd iemand klaar voor het team om deze aan te sturen, te motiveren waar nodig die in het bezit is van een Universitair diploma (orthopedagoog). Naast de orthopedagoog zijn er ook 2 HBOers aanwezig die elk teamlid apart kunnen ondersteunen bij het observeren, bij het inzetten van extra hulp voor de kinderen,  bij instructie voor het voorbereiden en beschrijven van de thema’s- de groepsplannen enz.

kind ratio

Wij zetten pedagogisch medewerkers in aan de hand van de leidster kind ratio. Dit is een model dat aangeeft hoeveel pedagogisch medewerkers er per een bepaald aantal kinderen ingezet mag worden. Hoeveel pedagogisch medewerkers er per hoeveel kinderen ingezet worden is afhankelijk van de leeftijden van de kinderen. Deze ratio is vastgesteld binnen de Wet Kinderopvang. Onderstaand wordt deze weergegeven.

Bij dagopvang bedraagt de verhouding tussen het aantal beroepskrachten en het aantal feitelijke aanwezige kinderen ten minste:

• één pedagogisch medewerker per drie aanwezige kinderen tot 1 jaar
• één pedagogisch medewerker per vijf aanwezige kinderen van 1 tot 2 jaar
• één pedagogisch medewerker per zes aanwezige kinderen van 2 tot 3 jaar
• één pedagogisch medewerker per acht aanwezige kinderen van 3 tot 4 jaar

Moppetoet kiest er bewust voor om in horizontale groepen te werken, waardoor het volgen van de kinderen overzichtelijker is, maar het kind ook vooruitgang boekt in de eigen ontwikkeling, bv Peuter; als zij eraan toe zijn de toren hoger te bouwen kan dan, een dreumes zit nog in de omgooi fase en dat zou de peuter hebben gestoord in de doorontwikkeling.

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en onze kinderen staan te springen als… Lees meer “Fijne plek voor kinderen”

D. Kiel

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden naar de moppetoet en we zijn ontzettend tevreden over de… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten. Erg vriendelijke dames, ze hebben verstand van wat ze doen.… Lees meer “ze hebben verstand van wat ze doen”

Kenza/Karim Oumhamdi

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook bij deze iedereen aanbevelen om je kinderen hier in te… Lees meer “Beste kinderopvang”

Patrick Blokland