Oudercommissie

In de Wet Kinderopvang is het adviesrecht van ouders geregeld vanuit het idee dat de ouders inspraak moeten hebben op een aantal fundamentele punten die voor ouders en kinderen van belang zijn. Kinderdagverblijf Moppetoet heeft de samenwerking met ouders hoog in het vaandel staan en staat volledig achter deze samenwerking.

Leden werven

Daarom heeft de Moppetoet  een oudercommissie die de belangen van de ouders en de kinderen behartigd. Iedere ouder waarvan het kind op het kinderdagverblijf zit kan zich voor de commissie kandidaat stellen. De oudercommissie kiest zelf haar kandidaten. Er kunnen 3-7 leden zitting nemen in de Oudercommissie. Bij stemming gelden alleen de stemmen van de ouders aangesloten bij de Moppetoet. Een lid mag zolang zitting nemen als dat de oudercommissie dit goed vindt.

Het doel van de oudercommissie

De oudercommissie stelt zich ten doel:

• De belangen van de kinderen en de ouders van de Moppetoet zo goed mogelijk te behartigen en de ouders te vertegenwoordigen.
• Te adviseren gevraagd en ongevraagd, ten aanzien van kwaliteit, kwantiteit en controle van de opvang
• Het behartigen van de belangen van de ouders van de Moppetoet bij de directie

Op de Moppetoet kan het volledige oudercommissie reglement en het huishoudelijke reglement/werkwijze van de oudercommissie, dat ontworpen is door de oudercommissie en de directie samen, worden opgevraagd en ingezien. Bij de oudercommissie kunnen alle ouders die dat zouden willen zich kunnen aanmelden om zich kandidaat te stellen voor de oudercommissie.

De oudercommissie kan alle ouders informeren aangaande de komende vergaderingen, de frequentie daarvan maar ook de tijd die deze in beslag neemt als u zelf lid wil worden. Er is regelmatig een plek vrij in de OC omdat kinderen naar school gaan waardoor de ouder geen zitting meer mag nemen.

Op dit moment zijn er 4 leden in de OC die de belangen van de ouders behartigt. Er is een goede samenwerking met de OC!

OC Lid Danny
OC Lid Dewi
OC Lid Joost
OC Lid Safira

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden naar de moppetoet en we zijn ontzettend tevreden over de… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en onze kinderen staan te springen als… Lees meer “Fijne plek voor kinderen”

D. Kiel

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten. Erg vriendelijke dames, ze hebben verstand van wat ze doen.… Lees meer “ze hebben verstand van wat ze doen”

Kenza/Karim Oumhamdi

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook bij deze iedereen aanbevelen om je kinderen hier in te… Lees meer “Beste kinderopvang”

Patrick Blokland