Wat kunt u hier lezen?

U krijgt een indruk van de uitvoering van een aantal thema activiteiten.

Wij starten met thema ” Wat heb jij aan vandaag”.

Aandachtspunten; Wat draag je, wat past, wat is groot en wat is klein?

Activiteiten; deze zijn in te zien op de groep in de activiteiten map

Observatie gebieden;

1. Relatie met andere kinderen/
2. spelontwikkeling/
3. Geletterdheid en Gecijferdheid
(Bij de baby’s 0-1.5 jr. Taal/ Zintuigen/ Motoriek)

Voorlezen uit knieboek;
Feestkleren

Afsluiting;
Modeshow 18-04-2019 (Uitnodiging hangt bij de groepen en per mail verzonden)
Wij gaan dit thema feestelijk begeleiden door een modeshow te organiseren waarbij kinderen, teamleden en eventueel ouders met hun mooiste- stoerste en traditionele outfit de catwalk mogen betreden. Alle ouders eventueel familieleden worden hierbij uitgenodigd om getuige te zijn van dit spektakel.

Indruk groepsactiviteiten;

Jeugdtandarts op bezoek

Indruk thema activiteit “Hatsjoe”;

Wij gunnen ieder kind een gezonde mond en een vrolijke lach! In verband met ons thema “Hatsjoe” hebben wij bezoek gekregen van twee jeugdtandartsen vanuit de Jeugd tandverzorging Amsterdam. Spelenderwijs hebben zij een leerzame activiteit uitgevoerd waarbij de essentie van het poetsen naar voren is gebracht. Het toepassen is voor kinderen erg leuk en versterkt de mondelinge informatie, daarom mocht elk kind individueel de tanden poetsen van een leuke draak met een heel groot gebit. De kinderen zongen het poets liedje enthousiast mee, misschien dat u deze thuis nog te horen krijgt😊. Elk kind heeft een tas ontvangen met diverse materialen, veel plezier met tandenpoetsen! Wij hebben een paar mooie momenten vastgelegd doormiddel van foto’s.

Wist je dat…
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen eten en drinken?
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen slapen?
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen leren?

OM deze reden hebben wij ook een informatie bijeenkomst georganiseerd voor ouders/ verzorgers om aanvullende informatie te geven/ bespreken over mondhygiëne bij groot en klein, dus vanaf 0 jaar, want ook bij baby’s is  mondhygiëne belangrijk om in de gaten te houden.