//Thema activiteiten

Thema activiteiten

Wat kunt u hier lezen?

U krijgt een indruk van de uitvoering van een aantal thema activiteiten.

De Nationale Voorleesdagen

Van 23 januari tot en met 2 februari 2019 vieren we de Nationale Voorleesdagen op onze peutergroepen. We gaan dan extra veel aandacht besteden aan het voorlezen. Tijdens deze dagen staat het prentenboek centraal. De aftrap voor deze voorleesdagen is op woensdag de 23e met een voorlees activiteit en een heerlijk voorleesontbijt. Er zal op verschillende ochtenden voorgelezen worden door verschillende mensen bijv. ouders, grootouders en natuurlijk mensen uit onze opvang. Het zullen hele gezellige en leerzame voorleesdagen te worden. Wij hebben er reuze zin in!

Indruk kern activiteit “Nationale voorleesdagen”;

  1. Ouderparticipatie tijdens de Nationale voorleesdagen 2019
    – Ouder van een peuter heeft het voorlees moment met het boek “De kale boom” zeer positief ervaren. Hij zegt; Het is erg leuk dat de kinderen hun interesse tonen door vragen te stellen. Door ruimte te creëren voor het beantwoorden van deze vragen heeft ouder interactief voorlezen toegepast!!

    – Nog een andere ouder van een peuter vond het voorlezen erg leuk, de kinderen werden er helemaal stil van. Zij heeft genoten en vindt het boek “Een huis voor Harry” interessant. Tijdens het voorlezen heeft moeder de ruimte genomen voor het stellen van vragen. Hiermee heeft zij de betrokkenheid van de kinderen versterkt!!

    – Manon, de activiteiten begeleidster; Tijdens het feestelijk voorleesontbijt heeft zij een muzikale ervaring aan de kinderen meegegeven. De kinderen hebben enorm genoten. Reactie van Manon: “Dit wil ik vaker doen”

Bibliotheek bezoek

Indruk afsluiting activiteit “Nationale voorleesdagen”;

Als afsluiting van de Nationale voorleesdagen zij we vrijdag 8 februari 2019 op bezoek geweest bij de bibliotheek van der Pek. De kinderen hebben genoten van een voorstelling over het boek “Harry wil naar huis”. Knuffel Harry was ook aanwezig en de kinderen vonden het spannend, maar toch durfden wij allen Harry een knuffel gegeven!

   

Het huis van Harry mochten wij versieren, dit hebben de kinderen met hun persoonlijke creatieve vlinders prachtig versierd. Als afsluiting hebben wij een bewegingsspel gedaan, hierbij zijn wij op zoek gegaan naar elk personage uit het boek. Door samen te werken hebben wij alle personages gevonden, het was een gezellige ochtend😊

Jeugdtandarts op bezoek

Indruk start thema activiteit “Hatsjoe”;

2. Wij gunnen ieder kind een gezonde mond en een vrolijke lach! In verband met ons thema “Hatsjoe” hebben wij bezoek gekregen van twee jeugdtandartsen vanuit de Jeugd tandverzorging Amsterdam. Spelenderwijs hebben zij een leerzame activiteit uitgevoerd waarbij de essentie van het poetsen naar voren is gebracht. Het toepassen is voor kinderen erg leuk en versterkt de mondelinge informatie, daarom mocht elk kind individueel de tanden poetsen van een leuke draak met een heel groot gebit. De kinderen zongen het poets liedje enthousiast mee, misschien dat u deze thuis nog te horen krijgt😊. Elk kind heeft een tas ontvangen met diverse materialen, veel plezier met tandenpoetsen! Wij hebben een paar mooie momenten vastgelegd doormiddel van foto’s.

Wist je dat…
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen eten en drinken?
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen slapen?
Kinderen met een gezonde mond beter kunnen leren?

Nieuwe website

Deze website is nog in ontwikkeling. Het zijn online en al doende wordt de website bewerkt. Er zullen korte filmpjes te zien zijn en het zal verder ontwikkelt worden tot een website waar u alle informatie uit kunt halen die u nodig heeft om een beeld te krijgen van de Moppetoet. Natuurlijk is het veel beter om de Moppetoet persoonlijk te bezoeken om de sfeer te kunnen proeven. Dat zegt altijd meer dan wat je op leest.