Kinderdagverblijf Amsterdam Noord

Wij zijn gevestigd in Amsterdam Noord ter hoogte van de woonwijk Buiksloterham en op een paar minuten afstand van de veerpond en het Metro station. Sinds 1993 bieden wij zowel reguliere kinderopvang als voorschool voor kinderen van 0-4 jaar! Bel ons gerust indien u meer informatie wenst.

De naam Moppetoet

Ons motto is: “Het kind van vandaag is de toekomst van morgen”.
De naam MOPPETOET is afgeleid van het snoezige, onschuldige en tedere aard van het kind. De naam is niet zomaar ontstaan, het is de troetelnaam voor onze dochter Juanita. En nu gaan wij deze troetelnaam ook gebruiken voor onze kleindochter.

Optimale ontwikkeling stimuleren

Aangezien de eerste levensjaren van het kind erg belangrijk zijn voor de rest van hun leven, wordt de taak van verzorging, opvoeding en begeleiding door de MOPPETOET niet licht opgevat. In een hygiënische omgeving zorgen wij er dan ook voor dat het kind zich veilig en prettig ontwikkelt in een liefdevolle, warme, professionele en leerrijke omgeving. De Moppetoet wil met haar aanbod bereiken dat het kind zich prettig voelt en basisvaardigheden opdoet die haar / hem handvatten geeft om de stap naar de basisschool aan te kunnen. Daarbij wordt gedacht aan het stimuleren en ontwikkelen van o.a.;

 • Taalvaardigheden en een ruime taalschat
 • Luistervaardigheden
 • Creativiteitsvaardigheden
 • Sociaal- en emotionele vaardigheden
 • Lichamelijke vaardigheden
 • Muzikale vaardigheden
 • cognitieve kennis en inzicht verwerven

Wij geven u graag meer informatie en u bent van harte welkom voor een vrijblijvende rondleiding!

Horizontale groepen

De Moppetoet werkt alleen in horizontale groepen omdat wij daar veel voordelen in zien.
In een horizontale groep zitten kinderen van dezelfde leeftijd, zoals een aparte baby- en een aparte peutergroep. In een verticale groep zitten kinderen van verschillende leeftijden van 0 tot 4 jaar bij elkaar. Beide groepen hebben een eigen karakter. In een horizontale groep speelt en groeit uw kind op met kinderen in dezelfde leeftijdsfase. In een verticale groep groeit uw kind 4 jaar lang op met kinderen van verschillende leeftijden.

 Voordelen van een horizontale groep

 • Kinderen hebben meer leeftijdsgenootjes om mee te spelen
 • Op een babygroep zitten minder kinderen in een groep dan bij een verticale groep
 • Op een babygroep wordt vaak meer rust ervaren dan op een verticale groep
 • Pedagogisch medewerkers hebben specifieke kennis van de ontwikkeling van kinderen in een bepaalde leeftijdsgroep
 • Er zijn meer leeftijdsgerichte activiteiten en materialen
 • Kinderen kunnen doordat ze met leeftijdsgenoten in een groep zitten competitief worden
 • Net voor de overgang naar de peutergroep kan de dreumes zich vervelen doordat de jongere kinderen geen uitdaging meer bieden

Alle 8 groepen zijn ruim in de vierkante meters die nodig zijn voor het aantal kinderen die per dag aanwezig zijn, dit is echter niet het enige aan vierkante meters waar de kinderen zich per dag in bevinden

De lokalen zijn voorzien van grote ramen en hoog plafond. Het doel is om het zuurstof gehalte goed op peil te kunnen houden maar ook om goed te kunnen ventileren. In de zonnige maanden hebben alle groepen zonwering, en de ramen kunnen open.

Binnen kunnen de kinderen naar hartelust bewegen, rennen en ook een rustig plekje voor zichzelf vinden, maar buiten is het speelparadijs de ruimte om optimaal te bewegen zo snel en veel als dat nodig is.

Alle kinderen die behoefte hebben om te slapen kunnen in de kamer van de eigen groep op een eigen bedje met het eigen knuffeltje en beddengoed. De bedjes zijn voorzien van de NEN- normen.

Wij beschikken over huishoudelijke hulpen die ervoor zorgen dat de Moppetoet hygienisch is en blijft. Zij zorgen voor het schoonhouden van alle ruimtes en doen de was, de afwas, het stofzuigen en het afstoffen.

Behalve de eigen groepen kunnen de kinderen ook op de gangen spelen. Daar zijn er ook hoeken ingericht die kinderen kunnen kiezen. Op de beneden verdieping is er een ballenbak voor groot en klein.

Alle kinderen kunnen hun ei kwijt omdat wij ruime keuze speel materiaal en hoeken hebben. De kinderen kunnen zich niet vervelen.

In alle ruimten binnen en buiten is er geavanceerde camera bewaking. Dit is een onderdeel van onze 4- ogen principe beleid en voldoet natuurlijk aan alle beveiligingseisen. Op de groepen kunnen wij elkaar aan het werk zien en het zorgt voor een veilig gevoel voor zowel het team als voor ouders.

Fijne plek voor kinderen

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden… Lees meer “Fijne plek voor kinderen”

D. Kiel

ze hebben verstand van wat ze doen

Onze zoon heeft ongeveer een jaar op de Moppetoet gezeten.… Lees meer “ze hebben verstand van wat ze doen”

Kenza/Karim Oumhamdi

Beste kinderopvang

We zijn super te vreden over Moppetoet ik zal ook… Lees meer “Beste kinderopvang”

Patrick Blokland

Onze dochter van 2 jaar

Onze dochter van 2 jaar gaat sinds een aantal maanden… Lees meer “Onze dochter van 2 jaar”

Jorien Treur