Team Moppetoet

De Moppetoet streeft ernaar om met vaste gezichten te werken. Op alle groepen staan beroepskrachten die al enige tijd werkzaam zijn bij ons maar er komt regelmatig nog wel een nieuwe collega erbij. Natuurlijk hebben wij ook met situaties te maken waar een teamlid om welke reden dan ook minder gaat werken, of stopt met werken. Als blijkt dat een teamlid niet de passie meer heeft voor het werk dan is het niet de bedoeling dat wij dit teamlid ten koste van alles willen houden. Dit zijn o.a. redenen waarom een teamlid de Moppetoet zou kunnen verlaten. In de regel willen wij het liefst dat dit niet gebeurd maar wij bewegen mee met de maatschappij en willen niet ten koste van alles een teamlid houden als het duidelijk niet meer gaat.

Het team  zorgt er iedere dag voor dat de visie en kwaliteit in praktijk wordt gebracht. Kwaliteit staat bovenaan en onze pedagogisch medewerkers, managers en de eigenaren bewaken deze kwaliteit dan ook. Samen zorgen wij ervoor dat de kinderen liefdevol worden opgevangen en zich veilig en welkom voelen.Wij werken daarom alleen met opgeleid-afgestudeerd personeel en de taken van een stagiaire zijn duidelijk. Door dagelijks een of meerdere coördinatoren op de werkvloer te hebben staan, kunnen wij deze kwaliteit garanderen. Wij streven ernaar om vaste gezichten per groep in te zitten (stagiaires en invallers uitgezonderd). Op deze wijze kunnen de kinderen zich goed hechten en blijft de continuïteit gegarandeerd. “Liefdevol” is niet alleen het knuffelen van de kinderen maar ook zorgen voor een veilige omgeving, een professionele aanpak en goede communicatie.

Teamleden

Iheoma
IheomaHBO Coach- Leidinggevende
Iheoma is al enige jaren werkzaam bij de Moppetoet.

Zij is begonnen als PM-er en groeide door in de leidinggevende positie omdat zij orthopedagoog is.
Iheoma is een goede luisteraar en weet de wensen van iedereen te respecteren. Functie: HBO- coach voor het hele team waar nodig en zorgt ervoor dat de zorgstructuur van de Moppetoet goed loopt.

Stelt zich voor…

Ik ben Iheoma. Het werken in de kinderopvang is begonnen als bijbaantje naast de opleiding die ik heb gedaan. Op jonge leeftijd wist ik al dat ik later graag met kinderen wilde werken. Het is heel fijn en interessant om de ontwikkeling van het kind te volgen en te stimuleren. Elk kind is uniek! Het ene kind heeft meer begeleiding en stimulering nodig tijdens de ontwikkeling dan het andere kind. En dat maakt dit vak zo mooi om hier aan een volwaardige bijdrage te leveren. Met mijn orthopedagogische kennis kan ik het team waar nodig ondersteuning bieden om het kind te helpen waar nodig, mochten zij het niet redden. Ik doe dit met heel veel plezier. Ik ben zelf moeder van 3 geweldige kinderen, al zeg ik het zelf. Dat is toch wat elke moeder vindt van haar kinderen. Ik ben blij dat ik als moeder deze liefde, warmte, geborgenheid en zorgzaamheid die ik geef aan mijn eigen kinderen ook kan uitdragen naar de kinderen van de Moppetoet. Moederschap zie ik echt als een zegen en elk kind verdient het om zich geliefd en veilig te voelen!

Tamara
Tamara Meewerkende kwaliteitscoach
Tamara heeft oog en hart voor het werken in de kinderopvang

en kan teamleden aanzetten om professioneel inzichten te verwerven. Met haar positief kindbeeld en alle geduld is zij een goede aanwinst voor de Moppetoet.

Stelt zich voor…

Ik ben Tamara. Aanvankelijk begon ik op de babygroep “de Troetelbeertjes”, hedendaags werk ik als coördinator/coach bij de groepen beneden, maar ben nog vaak genoeg op de groepen te vinden. Ik volg, naast mijn werkzaamheden bij de Moppetoet, ook een voltijd studie aan het HvA. Leraar gezondheidszorg en welzijn, 3e jaars. Ik werk in de kinderopvang omdat ik graag kinderen stimuleer binnen hun ontwikkeling. Maar zie de essentie van liefhebben tijdens het opgroeien ook in, en pas dit dan ook graag toe. Mijn collega’s stuur ik door mijn expertise te delen zodat we met zijn allen de kwaliteit binnen de Moppetoet kunnen waarborgen.

In mijn vrije tijd ga ik er graag op uit met mijn eigen kinderen. Studeer ik of spreek ik af met mijn vrienden.

Ruby
Ruby PM-er VVE kwaliteitscoach
Ruby heeft veel ervaring op de Voorschool groepen, maar

omdat zij door prive omstandigheden te weinig uren beschikbaar is ondersteunt zij nu de VVE groepen en helpt de peuter Leidsters met het plannen, planmatig werken, noteren en observeren.

Stelt zicht voor….

Mijn naam is Ruby. De puurheid en openheid waarmee jonge kinderen de wereld bekijken is magisch, en dit vind ik geweldig om te zien!
Wanneer ouders hun kind aan mij toevertrouwen ben ik verantwoordelijk voor het creëren van een gezonde en veilige omgeving. Het fundament voor het creëren van een liefdevolle omgeving is voor mij een belangrijk aspect. Hierbij is het kijken naar de behoefte van elk kind essentieel. Dit geeft mij als pedagogisch medewerker en begeleider een bijzonder toegevoegde waarde bij de opvoeding van elk kind. Het mooiste aan dit beroep is dat je veel liefde aan elk kind geeft maar ook ontzettend veel liefde krijgt!
Ruime begripsvermogen, efficiënt communiceren en liefdevol een band opbouwen zijn enkele vaardigheden waarmee ik mijzelf kan omschrijven. Wat ik tevens erg belangrijk vind, is het doelgericht stimuleren van diverse ontwikkelingsgebieden.  Hierbij spreekt mij het onderdeel individueel waarnemen en het opstellen van een passend begeleidingsplan voor elk kind enorm. Het motto van de Moppetoet is: “Het kind van vandaag is de toekomst van morgen”.
Het geeft mij voldoening om positief  bij te kunnen dragen aan de toekomst van morgen!

Niki
NikiPM-er op de BAMBI
Niki wordt door alle ouders ervaren als een hele lieve en betrouwbare

leidster. Daarom vinden zij het ook heel erg als hun kind door moet groeien!

Stelt zich voor…

Ik ben Niki, 28 jaar oud.  Ik ben de trotse moeder van een zoon. Wat ik zo leuk vind aan kinderen is dat elke dag anders is. Kinderen brengen veel gezelligheid! Het begeleiden en verzorgen is iets wat ik erg graag doe. Werken met kinderen is echt mijn passie! Kinderen zijn zo puur en zorgeloos. Ik kan erg om ze lachen en vind het heerlijk om samen met de kinderen activiteiten uit te voeren waaraan zij plezier beleven en waarbij ze tegelijkertijd nieuwe vaardigheden verwerven die ze nodig hebben om zich verder te ontwikkelen. Wat ik belangrijk vind is overleg met ouders zodat we qua opvoeding op 1 lijn zitten en dat het kind zich veilig voelt. Van maandag tot vrijdag ben ik op de Moppetoet aanwezig en dus ook altijd aanspreekbaar. Omdat ik heb gemerkt dat ik niets leuker vind dan werken met de kinderen, ben ik ontzettend blij met mijn baan bij de Moppetoet! Ik vind het erg leuk dat ik op zo’n leuke locatie mag gaan werken!!
Melissa
MelissaPM-er op de NEMO
Melissa is een rustige leidster waar de kinderen al heel snel hun troost,
begrip en vertrouwen uit weten te halen. Met haar rust weet zij de kinderen net dat te geven wat zij nodig hebben.

Stelt zich voor…

Ik ben Melissa,  27 jaar oud, en al enige tijd werkzaam bij de Moppetoet op de maandag-dinsdag-donderdag en vrijdag, met veel plezier!
Ik vind het leuk om de kinderen te stimuleren bij hun ontwikkeling, bv. bij creatief bezig zijn, en waar nodig even te stoeien en te knuffelen. Ik ben iemand met veel geduld, liefde, rust en doorzettingsvermogen. In mijn vrije tijd kijk ik graag series, doe ik aan zaalvoetbal en ga ik graag weg met familie/vrienden.
Kaman
KamanPMer op de NEMO
Kaman is een jonge frisse wind in de Moppetoet en nu al weet zij heel goed

wat de kinderen van haar nodig hebben. Als Kaman naar huis gaat rennen de kinderen achter haar aan!

Stelt zich voor…

Ik ben Kaman en ik ben 22 jaar. Het werk brengt mij veel plezier. Kinderen brengen mij altijd een lach, ik ben graag rondom kinderen. Het is nooit een saaie dag in het bijzijn van kinderen. Elke dag is het anders en je weet nooit wat je kunt verwachten. Ik vind het belangrijk om kinderen het gevoel te geven dat ze ‘thuis’ zijn, dat zij zich emotioneel en fysiek veilig voelen bij mij. Om de kinderen dit gevoel te geven geef ik ze aandacht en luister ik naar ze, maar ik doe ook leuke dingen met ze zoals liedjes zingen, boekjes lezen, knutselen en buiten spelen enz.

Sheila
SheilaVoorschool Peutergroep PMer
Sheila is een topper. Hoe zij de organisatie groot en klein onder handen kan

nemen en de groep tot een ware eenheid weet te brengen is zeer bewonderenswaardig. De kinderen zijn dol op Sheila!

Stelt zich voor…

Mijn naam is Sheila en ik ben 25 jaar. Ik kom iedere dag nog steeds met veel plezier naar de Moppetoet. Ik werk graag op een VVE groep omdat ik een positieve bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van de kinderen, om dit optimaal te kunnen doen heb ik de opleiding VVE gevolgd.
Met peuters kun je knutselen, ze kunnen gezellig kletsen en worden zelfstandig en daar geniet ik van.
Van maandag t/m vrijdag ben ik beschikbaar voor vragen !
Karin
KarinVoorschool Peuter PM-er
Karin is al jaren werkzaam in de kinderopvang en herkent goed wat zij bij

ouders en kinderen moet doen om de doelen te kunnen halen. Zij is een constante waar je altijd op kan rekenen.

Stelt zich voor…

Ik ben Karin. Al enige tijd werkzaam op de Moppetoet. Werken met kinderen is mijn passie. Ik vind het leuk om te zien hoe kinderen allerlei dingen ontdekken en willen leren. Hierin stimuleer ik kinderen graag. Dit doe ik door onder andere VVE activiteiten aan te bieden. Op de moppetoet maken wij gebruik van het Puk programma. Ik vind het belangrijk om de kinderen een veilig en geborgen gevoel te geven. Voor mij is ieder kind uniek. Ik vind het belangrijk dat ieder kind de ruimte krijgt om zich in zijn eigen tempo te ontwikkelen.

Latiece
Latiece Voorschool Peutergroep PMer
Latiece is een rustige leidster die weet wanneer zij zich moet tonen.

Dat wil niet zeggen dat zij er niet is, maar zij kan zich gedoceerd profileren. Zij is zichzelf met de kinderen en dat is erg fijn om te zien in de praktijk.

Stelt zich voor……..

Mijn naam is Latiece. Ik werk op maandag, woensdag en donderdag op de peutergroep. Al op jonge leeftijd vond ik het erg leuk om met kinderen te zijn en te spelen.
Vroeger deed ik dat met mijn nichtjes en neefjes. Toen ik op school stage kon lopen deed ik dat ook meteen op een kinderopvang. Ik vind het super leuk om te zien hoe de kinderen zich ontwikkelen en hoe je een band met ze opbouwt.
Elk kind ontwikkelt zich anders en op zijn of haar eigen tempo.
Ik ben nu bezig met een VVE opleiding zodat ik de peuters nog beter kan voorbereiden op de basisschool. Ik heb het erg naar mijn zin op de Moppetoet!
Sharon
Sharon Voorschool Peutergroep PMer
Sharon is duidelijk, consequent en een ware peuterleidster.

De natuurlijke manier waar zij met de peuters omgaat geeft helderheid aan de kinderen!

Stelt zich voor………

Mijn naam is Sharon Bakboord,  ik ben 34 jaar oud, moeder van een zoon van 14 jaar oud en sinds januari 2020 als pedagogisch medewerker werkzaam op de peutergroep Pinoccio.
Sinds het behalen van mijn diploma in 2007, ben ik af en aan werkzaam geweest in de kinderopvang.
Ik heb 2 verschillende banen die verschillen van elkaar maar ik vind het erg leuk  om dit zo te doen, echter het werken met kinderen is mijn grootste liefde.
Het lekker tutten met de jonge meiden en ravotten met de jongens vind ik leuk om te doen,  om te zien hoe hun jonge persoonlijkheid zich ontplooit en de kinderen klaar te stomen voor de basisschool en daarvoor een fundering te leggen vind ik een grote eer.
Chantal
Chantal PMer 0-2 jaar Troetelbeertjes en Bambi
Chantal is een collega waar wij op kunnen rekenen in goede en slechte tijden.

Zij staat open voor kritiek en laat zich niet van het paadje brengen. Samen wil zij er graag voor zorgen dat alles op rolletjes loopt en wil  bijleren waar nodig!

Stelt zich voor;

Ik ben Chantal en ben 27 jaar. Vroeger vond ik het oppassen op mijn nichtjes al erg gezellig, met mijn opleiding PW (pedagogisch werker) kwam ik helemaal in mijn element! Bij mijn vorige werk wisselde ik tussen de babygroepen en peutergroepen. Nu sta ik samen met mijn collega’ s 3 dagen op de Troetelbeertje (de jongste baby’s) en 1 dag op de Bambi (de oudste baby’s). Maandag t/m Donderdag ben ik aanwezig dus ik zie de kindjes ook voor het grootste gedeelte. Dat vind ik erg belangrijk, dat geeft een gevoel van vertrouwen en herkenning zowel voor de mama en papa als voor het kindje. Ik smelt bij de allerkleinsten, wat zijn ze lief! Het knutselen is heel gezellig op de babygroepen, we proberen van alles te maken. Ik ben blij met mijn collega’s en ik vind het super gezellig op De Moppetoet!

SadePMer 0-2 jaar Bambi en Troetelbeertjes
Tamarah
TamarahBaby PM-er
Tamarah is accuraat, professioneel en verstaat haar vak goed.

Stelt zich voor…

Ik ben Tamarah 36 jaar en moeder van een super lief jongetje van ruim 2 jaar. Ik vind het leuk en zeer interessant om de ontwikkeling van de kinderen te volgen. Vandaar dat ik graag op een baby groep sta. Ik werk op de troetelbeertjes en heb het hier reuze naar mijn zin, hier kan ik echt een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de kindjes. Ik vind het erg belangrijk dat de baby’s zich veilig en vertrouwd voelen bij mij.  Ik probeer ze dit te geven door ze vooral veel liefde te geven en ze lekker te vertroetelen..  Ik probeer mijn werk vooral met mijn hart en kennis te doen. Elke dag geniet ik weer van onder andere van de eerste hapjes, de eerste keer omrollen enz. Bij de Moppetoet worden de kinderen in een huiselijke, vertrouwde en veilige omgeving opgevangen en kunnen zich bij ons op de groep in hun eigen tempo gaan ontwikkelen. Dit vind ik erg belangrijk want ieder kind is uniek en anders en daarom hou ik van mijn vak! Geen dag is hetzelfde. Ik ben heel blij met mijn collega’s en werk fijn samen met ze.

Joke Out- van VeggelWerk begeleider
Joke werkt vanuit de eigen onderneming “Joke Advies Kinderopvang” voor de Moppetoet.

Stelt zich voor…

Joke komt regelmatig onaangekondigd in de Moppetoet. Dat doet zij om het beleid te controleren en feedback te geven. Het doel daarvan is om het team Moppetoet te helpen bij de uitvoering, hen op tijd te helpen inzien wat goed- niet goed gaat. Voor de leiding goed om te weten waar zij nog moeten begeleiden, aanpassen of door ontwikkelen.

EsmeeBBLer PW3 (lerend werken) NEMO
Esmee is in opleiding, maar nu al te zien dat zij een natuur talent is.

De kinderen liefde, warmte en begeleiding geven staat op haar lijf geschreven. Nu alleen nog het diploma halen dan kunnen wij Esmee Pedagogische medewerker noemen, maar eigenlijk is zij dit al van nature.

Stelt zich voor…

Hortence Philip
Hortence PhilipHouder
Hortence is vanaf de start van de Moppetoet aanwezig en kent het bedrijf van haver tot gort.

Samen met het team, probeert zij ervoor te zorgen dat de kinderen aan niets te kort komen.  Alles wat nodig is om dat doel te bereiken zal zij dan ook doen want haar motto is; “het kind van vandaag, is de toekomst voor morgen”!

Stelt zich voor…

Mijn naam is Hortence. Het is jullie vast al uit mijn verhaal “Team- eigenaren” duidelijk geworden dat ik in mijn beleving geboren ben om met kinderen te werken. Ik hou oprecht van elk kind en accepteer ze zoals ze zijn. Ik zie ze, ik hoor ze en ik voel ze in het diepst van mijn hart. Ik voel mij geroepen om ieder kind in de wereld een fantastisch begin te geven door hen te laten voelen dat van ze gehouden wordt. Daarom zet ik mij in om samen met het team ervoor te zorgen dat elk kind vreugdevol opgroeit in de Moppetoet en met een rijke bagage de Moppetoet verlaat om naar de basisschool te gaan. Een goede band opbouwen met de ouders/ verzorgers en een handje helpen waar nodig,  beschouw ik ook als een belangrijk onderdeel van mijn dienstverlening. Naast het feit dat ik ook de eigenaar ben van de Moppetoet kan ik voor alle (leeftijds)groepen staan. Om goed leiding te kunnen geven moet ik ook goed weten, hoe de groep draait, hoe reageren de kinderen op de PMer en het aanbod, Hoe pakt de PMer het beleid op en hoe geeft zij deze gestalte, hoe helpt dat de kinderen vooruit? Wat is er nodig om de opvang op hoog professioneel niveau te houden. Samen met het team bespreek ik graag alle plusjes en minnetjes zodat er democratisch gekozen wordt voor kwaliteitsverbeteringen die ons allen passen. De OC speelt ook zeker een rol in dit proces, maar eerst moet ik wel weten hoe de praktijk situatie is.